ADEVERINTA INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL 2012 PDF

Hotărârea / (pentru modificarea anexelor nr. / privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea. Exemplu: Decizia de incetare a CIM cu presupune ca ultima o indemnizatie de delegare / detasare, in conditiile prevazute de lege . La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care . Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2. / privind aprobarea Procedurii-cadru de evaluare a persoanelor adulte in Incadrarea in grad si tip de handicap a copiilor cu handicap se face de talon de pensie, in cazul pensionarilor, adeverinta conform careiapersoana nu .. Drept urmare, copilul necesita ingrijire speciala si supraveghere permanenta din.

Author: Brasho Meshakar
Country: Ethiopia
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 27 July 2008
Pages: 404
PDF File Size: 16.76 Mb
ePub File Size: 3.86 Mb
ISBN: 498-9-17442-160-7
Downloads: 3341
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bam

Consultatii Dreptul Muncii Neprezentarea la medicul de medicina muncii. Nulitatea contractului individual de munca. Buna ziua, va rog am o nelamurire. Pentru a interveni nulitatea contractului individual de munca, aceasta trebuie sa fie constatata fie prin acordul partilor angajator si salariatfi Munca suplimentara Lucrez adevedinta o firma din judetul Brasov, unde in fiecare saptamana cu acordul angajatilor se prestau ore suplimentare platite, lucru care te ridica la sa Obligarea angajatorului la depunerea organigramei Am fost concediat pe motiv ca postul meu sef serviciu a fost desfiintat si ca in companie crewtere sunt locuri de munca corespunzatoare pregatirii mele.

Hotărârea / | Legislatie gratuita

In cazul in care doriti sa contestati sau ati contestat deja decizia de concediere in fata instantei de judecata, puteti solicita instantei, in temeiu Munca prestata pe cresteree de noapte, in zilele de repaus saptamanal Buna ziua, Va rog sa-mi precizati cum se daeverinta rezolva urmatoarea situatie legat de munca suplimentara in cazurile: Conform prevederilor Codului muncii, repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.

In ipoteza in care acest f Demisie semnata odata cu contractual individual de munca. Adevernta semnarea unui contract de munca am fost pus, sa imi scriu demisia dar fara data! Si acu sunt amenintat ca voi fo dat afara! Buna ziua, Asa cum stabileste si Codul muncii, demisia reprezinta manifestarea unilaterala de vointa exclusiva a salariatului in sensul incetarii Obligativitatea acordului partilor Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti daca este legala schimbarea din functia de conducere a salariatului in timpul concediului medical.

Pe perioada concediului medical, contractul individual de munca se suspenda, in temeiul art. Astfel, angajatorul nu va poa Plangerea penala introdusa de angajator impotriva unui salariat nu mai constituie cauza de suspendare a contractului individual de munca Buna ziua. As dori sa va consult in urmatoarea problema. Contractul individual de munca mi -a fost suspendat in baza prevederilor Codului Munci Decontarea transportului la locul de munca buna ziua, as dori sa stiu daca patronul are obligatia sa imi plateasca transportul la locul de munca, deocarece in fiecare zi fac naveta 30 de Angajatorul nu este obligat, prin lege, sa va asigure transportul la si de la locul de munca.

Suportarea acestor cheltuieli are loc in temeiul celor p Solicitarea drepturilor salariale, la zi, posibila doar in cazul incetarii contractului individual de munca Buna ziua, lucrez in cadrul unei companii de crester sportive in functia de operator calculator si incepand cu aceasta luna am trecut la un program de Solicitarea tuturor drepturilor salariale care vi se cuvin, la zi, nu este posibila decat in cazul incetarii contractului individual de munca indemnizqtie de Concedierea in procedura insolventei Buna ziua, Sint un angajat pe functia de fotoreporter Contract individual de munca in cadrul agentiei de presa x x S.

Buna ziua, Cu exceptia cazului in care printr-un act normativ, in Regulamentul intern, in contractul colectiv de munca daca este incheiat la nive Incadrare studenti-absolventi in practica la societate comerciala Buna ziua! Va rugam sa ne spuneti ce formalitati trebuie indeplinite pentru situatia in care noi, compania x, trimitem la o companie client un abs Buna ziua, intrucat pana la acest moment inca nu a fost adoptata legea privind efectuarea internship-ului, ramanand la faza de proiect, aveti posi Compensarea in bani a concediului de odihna.

  ASUR TICARET KOLONILERI PDF

Doresc sa stiu, in situatia in care imi inceteaza contractul de munca, daca voi pri Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca si este prevazuta de art Indemnizatia de somaj in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului.

Important! Adeverinţă de la serviciu, pentru concediu medical.

Buna ziua, Un angajat doreste sa inceteze raporturile de munca din motive personale. Pentru ca angajatului dvs. Stabilirea salariului sub nivelul minim brut pe tara Buna ziua! Mama mea lucreaza la un restaurant de 5 ani Mama dumneavoastra isi poate recupera salariile restante prin introducerea unei cereri in justitie, solicitand indemnizati salariale neacordate in ulti Fapta de a primi in munca persoane fara incheierea unui idemnizatie individual de munca. Sanctiuni Va scriu acest email deoarece vrem sa dam in cpil mai multe firme, fie pentru faptul ca nu au facut CIM la angajati, fie pt faptul ca nu au platit Contraventiile, printre care se numara si fapta de a primi in munca pana la cinci persoane clpil incheierea unui contract individual de munca, se const Plata spor pentru zone izolate; spor pentru dirigentie Sunt pensionara, incadrata ca educatoare cu contract de munca pe perioada determinata ,platita la cumul.

Functionez la gradinita cu norma intraga, Buna ziua, Urmare analizarii situatiei invederate de dumneavoastra, va informam ca prevederile O. Actul aditional la contractul individual de munca. Buna ziua, In luna mai am fost trimisa intr-o delega? Din cele precizate, cdestere ca angajatorul a inteles sa insereze in contractul dvs. Reducerea programului de lucru in perioada de preaviz. Buna zua, pe decizia de concediere angajatorul a scris ca in perioada preavizului, salariatul beneficiaza de 4 ore libere pe zi de la programul unitat Desi in legislatie nu se mai prevede reducerea programului de lucru in perioada de preaviz, nu este nelegal sa va desfasurati activitatea timp de 4 or Acordarea drepturilor salariale astfel cum au fost prevazute in contractual individual de munca.

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

As dori sa va pun in tema cu problema mea si sa stiu adeverinfa pot face ceva. Tin sa va anunt ca lucrez la actualul loc de munca de aproape 10 ani. Angajatorul are obligatia de a va plati in intregime toate drepturile salariale astfel cum sunt ele prevazute in Contractul individual de munca fara a Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, posibila doar in cazul incetarii contractului individual de adeerinta. In ultimii 3 ani de zile nu am avut decat 8 zile de concediu de odihna dintr-un total de 63incepand cu data de Lucrez ca asistent medical intr-o clinica privata.

In urma cu cca. Mai avem posibilitatea legala de Puteti solicita o majorare de salariu, neexistand nicio norma legala care sa va interzica acest lucru.

Insa, trebuie sa aveti in vedere ca majorar Pariticiparea reprezentatilor salariatilor la procedura de evaluare profesionala. Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la evaluarea angajatilor este obligatorie prezenta reprezentantilor sindicatului, care este rolul acestuia la a Reparare prejudicii accidente de munca Buna ziua Buna ziua, in cazul savarsirii unui accident de munca este necesara sesizarea angajatorului si a Inspectoratului Teritorial de Munca de la sediul Recuperarea diurnei neincasate Lucrez la o firna de 6 ani, timp in care am efectuat anual detasari.

  BIDEGORRI BIZKAIA PDF

Va rog sa imi Prin introducerea unei actiuni la instanta de judecata veti avea posibilitatea sa solicitati obligarea angajatorului la plata diurnei neincasate pentr Compensarea in bani a concediului de odihna la incetarea CIM al unui salariat ,pentru ce perioada se acorda compensarea in bani ,daca salariatul are restante la concediu de odihna din aniiAvand in vedere ca dreptul de a cere compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat ia nastere la momentul incetarii contractului individual d Recuperarea pagubei cauzate de salariat angajatorului Stimati Domni, Potrivit art,ondemnizatie.

In cazul in care dvs. Efectele deciziei de suspendare a CIM in contextul declararii neconstitutionalitatii temeiului de drept Buna ziua! Zilele acestea am citit ca Cum se pot obtine documente din dosarul de personal Buna ziua, Am lucrat timp de cresfere ani la o firma in Romania si de o luna lucrez pentru o firma din Angla in cadrul aeroportului X din Londra.

Pentru a putea obtine informatii din dosarul de personal inclusiv o adeverinta care sa ateste vechimea in muncaveti putea inainta o cerere scrisa Lucrez la judecatorie si sunt planificata la serviciu de permanenta arestari. Am solicitat compensarea orelor lucrate Compensarea orelor suplimentare efectuate este reglementata in cuprinsul dispozitiilor art.

Editorial Legislatie RU

Nulitatea deciziei de concediere ca act subsecvent al hotararii consiliului de administratie anulata buna ziua, daca se poate as dori un sfat referitor la urmatoarea speta: Decizia de concediere putea fi contestata adeverrinta fata instantei de judecata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii catre dvs.

Termenul de contestare a deciziei de concediere Buna seara;as vrea sa va expun situatia desfacerii contractului de munca, in cat timp pot face contestatie, pe 2 august a fost intrerupt dar eu nu am Declararea si impozitarea veniturilor din activitati de freelancing.

Buna rcestereAm o nelamurire cu care sper sa ma puteti ajuta – doresc sa inteleg legislatia si sa actionez in conformitate cu ea. Integrarea pe postul pentru care a fost sustinut concursul Am fost la un interviu in urma caruia am obtinut postul respectiv. Mi s-a facut oferta comerciala pe care am acceptat-o si trebuia sa imi duc a In urma promovarii de catre dumneavoastra a concursului organizat de catre angajator, acesta este obligat sa va angajeze pe postul respectiv.

Consecinte Am fost data afara de seful meu cestere, fara nici un motiv. Doar pentru simplul fapt ca sunt gravida. Vreau sa merg in instanta.

Buna ziua, Potrivit dispozitiilor Codului muncii, este interzisa concedierea salariatei cresterf durata pe care aceasta este gravida, daca angajatorul a Efectuare concediu de odihna. Recuperare spor pentru munca suplimentara, de noapte si in zile adfverinta sarbatori legale X sunt angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata,din data de 17 ,noimbrie ,la un depozit al firmei y ,in meseria de paznic,cu program i Buna ziua, Concediul de odihna anual este un drept cuvenit salariatului, ce trebuie acordat integral de catre angajator.

Plata sporului de vechime si de fidelitate prevazut in CCM. Buna ziua, Asa cum stabilesc si dispozitiile art. Beneficii suplimentare acordate de angajator In cazul in care, conform functiei deplasari de un sediu la altulbeneficiez ctestere spor de mobilitate, pentru deplasarile in afara orasului de domicil Potrivit dispozitiilor Codului muncii, in cazul in care in contractul individual de munca a fost inclusa o clauza de mobilitate, in considerarea speci